Welkom op de site van Atelier Bas-Reliëf

Wie is Martine Nauts


Als kind ben ik groot gebracht in het Stedelijk Museum van Sint-Niklaas, Mijn vader Herman Nauts was daar museumbeheerder en organiseerde heel wat tentoonstellingen van allerlei kunst. 
Rond mijn 12de jaar werd er een tentoonstelling georganiseerd over Keramiek, toen werd Henk Cruyssaert (toen Keramist uit Tielrode) uitgenodigd om te komen pottendraaien als demonstratie voor publiek. Ik, als kind, kon daar uren bijzitten, en vroeg toen aan mijn vader of ik dit ook kon doen. Wel moest ik dan eerst leren tekenen, zo was dat vroeger.
 Daarop ging ik dan eerst naar het jeugd atelier van de Stedelijke Academie in Sint-Niklaas, en moest dan wachten tot mijn 18 jaar om verder met kunst te beginnen. Van thuis uit mocht ik dan Sierkunsten gaan volgen in het Technisch Instituut Sint-Maria in Antwerpen, daarna 2 jaar specialisatie Keramiek, Heb dan 6 jaar Monumentale Keramiek gevolgd in de Stedelijke Academie Sint-Niklaas o.l.v. George Staes, met als eindwerk voor “Kunst in de Stad”.
In 1989: een Bas-reliëf van 3x4m, genaamd De Schepping,die hangt aan Rusthuis “Ter Wilgen” Hospitaalstraat Sint-Niklaas Daarna heb ik 7 jaar gewerkt als suppoost in het Stedelijk Museum van Sint-Niklaas, Bij Lucien Tinck heb ik Pottendraaien gevolgd. Om mij te vervolmaken heb ik nog 3 jaar pottendraaien gedaan in de stedelijk academie van Sint-Niklaas o.l.v. Erna Verlinden.
Daarna 9 jaar lesgegeven in Keramiek in de Vrije Ateliers van Sint-Niklaas. Vervolgens 3 jaar Keramiek in de Academie van Temse, o.l.v. Mark Verbruggen, Sinds 2008 volg ik boetseren bij Leo Vander Heyden, Mijn man Edilbert Vercauteren helpt mij bij het Raku-Bakken, dat is voor mij zeer belangrijk, hij is een zeer goede hulp. Keramiek is mijn Passie.

                                                                                                                                                            Martine Nauts